uluslararasikafkasdernegi@gmail.com

Bu Neyin Kafası Arkadaş?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
24 Mart 2021, Çarşamba
BU NEYİN KAFASI ARKADAŞ?
Erdal Sarızeybek "Şimdi de Bülent Arınç, Çerkezlere övgülerde bulunarak, talep olması durumunda Çerkezce'nin okullarda seçmeli ders olarak okutulabileceğini söylüyor…
BU NEYİN KAFASI ARKADAŞ?
BU NEYİN KAFASI ARKADAŞ, HİTLERE Mİ ÖZENİYORSUNUZ, MUSSOLİNİ' YEMİ ?
Sayın Bülent Arınç, bir açıklama yapıyor" Çerkesce seçmeli ders olarak okutulabilir" diye, bunun karşısında bizim ulusalcı, emekli albayımız Erdal Sarızeybek köşe yazısı yazmış, kendi haber sitesinde "Şimdi de Bülent Arınç, Çerkezlere övgülerde bulunarak, talep olması durumunda Çerkezce'nin okullarda seçmeli ders olarak okutulabileceğini söylüyor… Önce Türkçe öğretmeli Türkçe, ortak ve resmi dilimiz o bizim!" diyor.
Bu ülkenin her yanında Türkçe öğretilmiyor mu? İlköğretim, Lise, Üniversite'de Türkçe eğitim yok mu? Çerkesce seçmeli ders mi rahatsız ediyor sizi? Birde Erdal Sarızeybek'inde bilmediği bir şey var, "Çerkesce Seçmeli Ders" 2 yıldır okutuluyor zaten.
Sen neyle kafa buluyorsun arkadaş...
Sen Sarızeybek, bu ülkede Çerkesler 1. Dünya savaşında, Çanakkale'de, Yemen'de, Balkanlar'da, Milli Mücadele'de on binlerce şehit verirken, sadece Kayseri Uzunyayla'dan 1450 genç Sarıkamış'ta bu topraklar için omuz omuza donarak şehit olurken, Antep'te, Maraş'ta, Ege'de düşmana karşı savaşırken "Siz bu ülke için savaşmayın, bu ülke için ölmeyin, siz Türkçe dahi bilmiyorsunuz." demedin. Biz vatan için ölürken, Türkçe bilmiyorduk, şimdi anadilimizi bilmiyoruz. Çerkes olmamız sana niye batıyor, niye rahatsız ediyor.
Bu vatanı işgal etmek için dört bir yandan saldıran İngiliz, Fransız, İtalyan, Yunan ve Rus'un dilleri bu ülkede okutulurken, Fransız Kolejleri, Amerikan Kolejleri açılırken gıkınız çıkmadı. Bu vatanın savunması için canını, malını ortaya koyan Türk Milletiyle birlikte omuz omuza on binlerce şehit veren Çerkeslerin, dilini öğrenmesi niye rahatsız ediyor seni.
Hitler gibi imkanlara kavuşsanız, herkesin kafatasını ölçüp, fırınlara göndereceksiniz anlaşılan.
Ey Sarızeybek, bu topraklar üzerinde yaşayan halklar sana rağmen, senin gibilere rağmen kardeş olmaya, birbiri için, bu topraklar için canını vermeye devam edecek. Bu topraklar senin gibi ırkcıların mirası değildir, bizim gibi kardeş olanların, bize miras bıraktıkları topraklardır, sana ve senin gibilerine rağmen biz kardeş olmaya, kardeş kalmaya devam edeceğiz.
Seferberlikte, benim köyümden 33 kişi gitmiş, 3 kişi dönmüş. Bu ülkenin bağımsızlığı için, Çerkes Ethem'i verdik, Ali Şefik Özdemir'i, Ali Fuat Cebesoy'u, Rauf Orbay'ı, Kuşcubaşı Eşref Sencer'i, Bekir Sami Kunduk'u, Kamil Polat'ı, Hasan Tahsin'i verdik.... Başka kimi vereceğiz, neyi vereceğiz. Ey kendini bu vatanın sahibi zanneden gafil, sen benden fazla ne verdin bu memlekete. Bir vatanperverlik edebiyatı ağzınızda, sizin dışınızdaki herkesi hain ilan ediyorsunuz? Git Devlet Şeref mezarlığına bak, kaç kişi yatıyor, kaç tanesi Çerkes.
Asıl bölücüler sizlersiniz. Bu tip laflarla birilerini gaza getirmeye mi çalışıyorsunuz. Biz bu ülkeyi seviyoruz, sana rağmen seviyoruz, senin gibilere rağmen seviyoruz. Git babanı dedeni araştır, bu ezikliğinin altından Milli Mücadele yıllarında samanlıkta saklanan bir dede çıkmasın.
Arkasında 700.000 kişilik orduyla, hiçbir zaman sayısı 5.000' ni geçmemiş PKK'ya karşı savaşmış bir sözde albay bize ucuz kahramanlığını pazarlayamaz. Kahramanlığı biz, yanında 40 kişiyle Kral Faysal'ın 20.000 kişilik ordusuyla 5 saat çarpışan Kuşcubaşı Eşref'ten, her türlü imkansızlık içinde 200 bin kişilik Yunan Ordusuna, Ege'yi dar eden Ast Subay Çerkes Ethem'den öğrendik.
Unutma ki, bize vatanseverlik, Çerkesce öğretildi.
OĞUZ BERK
28 Ocak 2014
Etiketler
sarızeybek
bülentarınç
çerkesethem
çerkes
kafkas
kafkasya
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın